čtvrtek 22. prosince 2011

Desatero uživatele Twitteru

Twitter je tu už více než pět let. Je na čase, aby někdo stanovil pravidla pro chování uživatelů :-)

  1. Nebudeš využívat jiné sociální sítě. Drž se Twitteru a budeš svobodný. Odprosti se od užívání Facebooku a Google+, které Tě svádí z cesty a narušují Tvé schopnosti stručného vyjadřování.

  2. Nebudeš posílat dotazy na nové tweety nadarmo. Nesmíš mě neustálým ručním dotazováním donucovat, abych Ti vracel nové tweety každých několik vteřin. Dost nám to zatěžuje systém. Nechej to na Tvém klientovi, který má interval občerstvování určitě nastavený rozumně.

  3. Budeš zachovávat každý den několik minut odpočinku. Během této doby se na Twitter ani nepodíváš. Naužírej se strachem, že zmeškáš nějaký zajímavý tweet, můžeš se kdykoliv podívat do historie.

  4. Budeš ctít zakladatele Twitteru i jeho mateřskou firmu Ordeo Inc. Budeš sledovat uživatele @Jack, @Biz, @Noah, @Crystal, @Jeremy, @Adam, @TonyStubblebine, @Ev, @Dom, @Rabble, @RayReadyRay, @Florian, @TimRoberts a @Blaine, protože právě oni byli na počátku vzniku našeho Twitteru.

  5. Nebudeš provádět Unfollow. Nebudeš přestávat sledovat uživatele, jenom proto, že je to Tvůj konkurent a protože nechceš, aby Tě předstihl v počtu followerů.

  6. Nesmilníš a nevložíš příspěvek do jiné mikroblogovací služby. Nemáš zapotřebí, aby ses karikaturami nezralých a příživnických mikroblogovacích služeb připravil o radost ze skutečného Twitteru. Drž se ho a naučíš se psát zajímavě a trefně a ocení Tě mnoho followerů.

  7. Neukradneš obsah cizího tweetu. Nesnaž se zalíbit tím, že zajímavý tweet označíš za svůj. Používej raději Retweet. Co získáš na oblíbenosti a počtu followerů, to ztratíš na klidné mysli.

  8. Nebudeš vystupovat pod falešnou identitou. Nesnaž se být zajímavý tím, že budeš vystupovat za známou osobnost. Twitter Tě odhalí a zablokuje Tvůj účet. Snižuješ důvěryhodnost celé sítě a sám sebe.

  9. Nebudeš žádostivě dychtit po followerech toho, kdo Tě sleduje. Nevnucuj se a nevyžaduj laciné retweety, jenom aby jsi získal rychlé followery. Svým chováním můžeš způsobit rozvrat a Unfollow dotyčného. Buď trpělivý a followeři si cestu k Tobě určitě najdou.

  10. Nebudeš závistivě projíždět seznamy followerů top uživatelů a chamtivě vyhlížet své nové followery. Neužírej se tím, že máš málo followerů. Někomu to jde líp a stačí mu pouze jeho jméno. Někdo to má těžší. Drž se své vize a kvalitním obsahem si své followery určitě získáš.

Žádné komentáře:

Okomentovat